El cavall més gran de Catalunya amplia el seguici festiu de Riudoms

Gran expectació davant el nou element festiu que s’ha presentat aquest cap de setmana a Riudoms. El Cavall dels Nebot, inspirat en la història dels fills il•lustres del municipi, s’ha convertit en el cavall més gran de Catalunya, i ballarà , per primera vegada, per la Festa Major de Sant Jaume.

Enmig d’una gran expectació s’ha mostrat per primera vegada al públic el Cavall dels Nebot, el nou element festiu de Riudoms. Majestuós i de grans dimensions, s’ha fet espai entre la gent i ha anat a saludar als gegants de la població, Ton i Cisca. Després ha rebut de mans de l’alcalde l’escut de l’Ajuntament de Riudoms. Els assistents han quedat bocabadats davant les dimensions i el realisme de l’animal. Una veïna de la població, Núria Prats, explica que “no ens esperàvem que fos tan gran. Té tota classe de detall, les venetes de la cara, mou la cua, mou el cap… és impressionant, és preciós, és molt bonic”, ha afegit Prats. També els infants s’han expressat en la mateixa línia.

El Cavall, obra de l’escultor i joier Joan Serramià, està construït amb fibra de vidre i fa 5 metres i mig de llarg, 4 i mig d’alçada i metre vuitanta d’amplada. “El cavall ha de ser portat per 11 persones”, explica l’alcalde de la població, Josep M. Cruset. “A més, accionen el cap, que es mou, i la cua”. Un dels portants, Jaume Baiges, ha expressat que “ens pensàvem que repartint-ho entre tanta gent no representaria tant de pes, però déu n’hi do el pes que hem d’aguantar”.

El Cavall dels Nebot s’ha fet en honor als germans Nebot, fills il·lustres del municipi, que van participar en la Guerra de Successió donant suport a l’arxiduc Carles d’Àustria.

L’animal s’afegirà al seguici festiu i se’l podrà veure ballar, per primer cop, durant la Festa Major de Sant Jaume.

Categories: Sortides